Приключиха извънредните ваксинации срещу морбили

Приключиха извънредните ваксинации срещу морбилиПриключи извънредната имунизационна кампания срещу морбили  на лицата от рисковите групи от 13-месечна до 15-годишна възраст на територията на Старозагорска област, съобщиха от РЗИ-Стара Загора.
Обхващането на децата с допълваща имунизация срещу морбили бе извършено по график и със съдействието на НПО „Свят без граници” и ОД МВР.
Децата с нередовна имунизация и тези без данни за такава, спрямо подлежащите на имунизация представляват 2,5%, като – 39% от тях са без данни, 55% са извън страната, 1,3 % са освободени от комисии, 4,4% са отказали приложението на ваксината.
Екипите на РЗИ Стара Загора обхванаха с ММR ваксина рискови терени в кв.„Лозенец” Стара Загора, където са имунизирани 42 деца, в район Казанлък - 267 деца, и в Чирпан и региона - 164 деца.
През месец юли се обхванаха всичко 534 деца без данни или без имунизация или реимунизация срещу морбили, като 89% от тях са обхванати от екипа на РЗИ Стара Загора, останалите 11% - от общопрактикуващите лекари.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД