Безплатни прегледи за сънни нарушения в „Токуда“

Безплатни прегледи за сънни нарушения в „Токуда“Безвъзмездни консултации за нарушения на съня, които ще се проведат от 8 до 25 юли, ще предоставят водещите специалисти от Лабораторията за медицина на съня към Клиниката по неврология в МБАЛ „Токуда Болница София“, съобщиха от болницата.
Безвъзмездните консултации са насочени към хора, които страдат от безсъние, хъркане, внезапно спиране на дишането по време на сън, събуждане със сърцебиене и задух, пациенти с изразена дневна сънливост и повишена умора.
Рисковите групи пациенти са хора с наднормено тегло, мъже над 45 години, пациенти със захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания и такива, претърпели мозъчен инсулт.
„Нелекувана, обструктивната сънна апнея може да доведе до нарушение на концентрацията и неспособност за справяне със служебните задължения, а в по-далечен план – до сериозни усложнения като артериална хипертония, ендокринни нарушения и повишен риск от мозъчен инсулт“, алармира доц. д-р Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология в „Токуда Болница“. „25% от пътните злополуки са причинени от заспиване на волана“, допълва още доц. Стайков.
Освен безплатна консултация с невролог, при необходимост от допълнително диагностициране на нарушението на съня е предвидено и 20% намаление на цената на най-точните изследвания за сънна апнея – полисомнография и респираторна полиграфия.
Необходимо е предварително записване на тел.: 02/403 4000, като от пациентите няма да се изискват направления и други медицински документи, съобщиха от здравното заведение.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД