БЛС няма да преговаря за рамковия договор, докато д-р Цеков е управител на касата

БЛС няма да преговаря за рамковия договор, докато д-р Цеков е управител на касатаНа свое заседание на УС, състояло се на 27 юни, ръководният орган на съсловната организация реши, че докато д-р Пламен Цеков е управител на касата, БЛС няма да преговаря за следващия рамков договор.
Само преди дни ВАС отмени постановлението на МС, чрез което се въвеждаха обеми и цени на медицинските дейности, едностранно определени от НЗОК. Не веднъж БЛС реагира и срещу методиката за лимитиране дейността на болниците, срещу недостига на направления в извънболничната помощ, срещу методиката за заплащане на медицинските изделия и липсата на прозрачност в управлението на касата.
Системният отказ на д-р Цеков за предоставяне на информация води до несигурност в системата, до неяснота за финансовото състояние на  институцията, дори поражда слухове за липсата на достатъчно средства и възможността да спре разплащането с изпълнителите през последното тримесечие на годината. За последните дни в централата на БЛС постъпиха десетки писма от болнични мениджъри, които сигнализират за закъснели плащания. Ежедневните отчети създават условия за не плащане на извършената дейност, сигнализират повечето директори, интензивните грижи няма да се покрият с отделените 40 млн.лв., преразходът на средства за лекарства расте, непроменена и нормативно несъвършена е Наредба № 40, което води до цялостен нормативен хаос в болничния сектор. При тази обстановка, преговорите са безсмислени и обречени на неуспех, поради стила и метода  на работа на управителя, е обобщената  позиция на УС на БЛС. Тя беше изложена по-късно през деня и пред комисията по здравеопазване към НС, която проведе първото си заседание.                                             
„Здравна поща”, източник: БЛС

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД