265 са посетилите лекар по програмата "Спри и се прегледай"

265 са посетилите лекар по програмата "Спри и се прегледай"От 5 юни 2013 г., когато стартираха прегледите по проект „Спри и се прегледай” до 19 юни общият брой на лицата, които са се явили на преглед е 265. От тях завършени са прегледите на 115 лица. Актуалните данни бяха предоставени от здравното министерство. От ведомството посочват, че данните са динамични и непрекъснато се променят, като се наблюдава трайна тенденция към увеличаване на броя преминали преглед лица – на 14 юни е имало 23 регистрирани прегледа, на 15 юни бройката нараснала до 45, на 18 юни е достигнала 96, на 19 юни - с извършени прегледи и подадени резултати са 115.
По проекта за скрининг за онкозаболявания трябва да преминат 400 000 души и това трябва да се случи до края на годината.
Към 17 ч. на 19 юни 19 лечебни заведения са сключили договори с МЗ, а още 24 вече са подали документи и са в процедура за сключване на договори, съобщи Катя Ивкова, ръководител на проекта. Други 66 лечебни заведения са се регистрирали в специализирания портал на Националния скринингов регистър и предстои в най-скоро време да подадат документите си в МЗ, за да се включат в изпълнението на дейностите по проекта, допълни тя. До този момент само от три области на страната няма проявен интерес към проекта - Видин, Кюстендил и Разград.
Министерство на здравеопазването осигурява електронната инфраструктура, организацията на скрининга и средствата за това. От тази възможност би следвало да се възползват всички лечебни заведения и техните специалисти, които работят в съответствие с медицинските стандарти, заявиха от здравното министерство.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД