Ново: татуировките вече могат да бъдат премахнати!

Ново: татуировките вече могат да бъдат премахнати!Световният медицински производител CynoSure представи ново поколение лазер за премахването на татуировки, наречен PicoSure. Той премахва рисунката само след три процедури, което е два пъти по-бързо от използваните досега лазери.
В проучване, използващо PicoSure, се установява, че премахването на цветни татуировки, което е много по-трудно от едноцветните, е възможно само след 4-5 процедури.
Новият лазер разделя мастилото на малки фрагменти, което помага за отделянето от кожата им по естествен път, без да се уврежда най-горният й слой.
След прилагането на процедура за премахването на татуировка се препоръчва избягване излагането на слънце без протекция или солариум за поне 6 седмици след третирането.
При по-продължително прекарване на открито трябва да се нанася слънцезащитен крем с фактор не по-малък от 30, за препоръчване 50.
Понякога след процедура кожата може да промени цвета си и да се получи хипер- или хипопигментация. С времето тя почти винаги сама възстановява естествения си цвят.
Важно е да се отбележи, че понякога много плътното инжектиране на пигмента при татуировките променя релефа на кожата, като това често става забележимо след неговото отстраняване.
"Здравна поща" , i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД