Има интерес от израелски бизнесмени за създаване на модерна клиника по инвитро

Има интерес от израелски бизнесмени за създаване на модерна клиника по инвитроОтличните двустранни отношения между България и Израел са важен фактор за развитие на сътрудничеството в редица области от приоритетно значение, сред които и здравеопазването. Около това се обединиха министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров и посланикът на Израел Шаул Камиса-Раз на проведенат среща в МЗ. 
„Това е първата ми среща с акредитиран у нас посланик на друга държава и за мен е знаменателен фактът, че това е именно представителят на държавата Израел”, подчерта здравният министър.
Посланик Раз заяви, че проф. Петров е сред българските лекари, които са го впечатлили дълбоко със своя висок професионализъм по време на атентата на летище „Сарафово” през м.г.
На разговора беше направен преглед и на изпълнението на двустранния договор за сътрудничество в областта на здравеопазването, подписан през септември 2012 г. Проф. д-р Николай Петров изрази удовлетворението си от хода на съвместните проекти в областта на здравеопазването като подчерта, че много успешно се развива програмата за обучение на български лекари в Израел със стипендии, осигурени от израелската страна. За България от особен интерес е сътрудничеството и обмяната на опит в областта на организацията и дейността на спешната помощ, в която Израел е сред световните лидери, каза здравният министър.
Посланик Раз изрази готовността на Израел да окаже необходимата подкрепа за повишаване ефективността на спешните екипи у нас. Като показателни за сериозните намерения на израелския бизнес дипломатът посочи проявения интерес за създаване на модерна клиника по инвитро, прилагаща най-съвременните методи в тази област.
„Здравна поща“, източник: Министерство на здравеопазването

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД