Откриха формулата на младостта

Откриха формулата на младосттаЕдна от най-големите загадки на живота е на път да бъде разрешена благодарение откритието на екип от Харвард. Ресвератролът, който се съдържа в червеното вино и черния шоколад, доказано има потенциал за запазването на младостта. Подобряването на клетъчната защита е това, което може да забави процесите на стареене и развиването на заболявания. Ресвератролът, обикновено извличан от червеното вино, има вътреклетъчни ензими, които стимулират естественото "подмладяване" на клетките. Той е и един от модерните продукти, който придобива популярност като съставка в различни добавки и козметични серии.
Фармацевтичните гиганти дават милиони за откриването на желаната молекулна формула, която ще успее да съхрани младостта и да удължи максимално живота.
Изследванията с животни показват, че ресвератролът удължава живота им с 30–50%. Какъв е потенцалът за удължаването на живота при човешкия организъм тепърва предстои да се докаже, но е сигурно, че върху отделните клетки оказва ефективността си. Откритието, публикувано в елитното списание Science, може да послужи като основа за създаването на лекарствени продукти, основани на ресвератрол или негови аналози.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД