5 лекарства, които нямат място във вашата аптечка

1. Антивирусни лекарства Най-честата диагноза през есенно-зимния сезон е ОВИ. Лекарят, поставяйки ви тази диагноза, ви изписва и 5-6 лекарства, с които да победите вируса. Учени обаче втърдят, че антивирусните лекарства не са ефективни. Заболяването отминава след седмица и няма нужда да се лекува.  2. Средства срещу кашлица Кашлицата е една от най-неприятните прояви на настинка, но е полезна. Благодарение на нея се отделя храчка и се почиства дихателните пътища. 3. Отхрачващи средства Няма полза от тази химия. Ще постигнете същия и още по-добър ефект, ако пиете много течности, например чай с мед. 4. Адсорбенти Чудодейната сила на активния въглен е силно преувеличена. Той помага за премахване на токсичните вещества в първите минути на отравянето преди те да бъдат абсорбирани в червата.  Също така действа само при някои видове токсични отравяния. 5. Капки за сърце В този случай не говорим за това, че са безполезни, а вредни.  Фенобарбиталът, който е част от подобен тип илачи, е забранен в много страни по света или се предписва само по лекарско предписание. Когато се използва непрекъснато, това вещество може да причини депресия и безсъние.1. Антивирусни лекарства
Най-честата диагноза през есенно-зимния сезон е ОВИ. Лекарят, поставяйки ви тази диагноза, ви изписва и 5-6 лекарства, с които да победите вируса.
Учени обаче втърдят, че антивирусните лекарства не са ефективни. Заболяването отминава след седмица и няма нужда да се лекува.
2. Средства срещу кашлица
Кашлицата е една от най-неприятните прояви на настинка, но е полезна. Благодарение на нея се отделя храчка и се почиства дихателните пътища.
3. Отхрачващи средства
Няма полза от тази химия. Ще постигнете същия и още по-добър ефект, ако пиете много течности, например чай с мед.
4. Адсорбенти
Чудодейната сила на активния въглен е силно преувеличена. Той помага за премахване на токсичните вещества в първите минути на отравянето преди те да бъдат абсорбирани в червата.
Също така действа само при някои видове токсични отравяния.
5. Капки за сърце
В този случай не говорим за това, че са безполезни, а вредни.
Фенобарбиталът, който е част от подобен тип илачи, е забранен в много страни по света или се предписва само по лекарско предписание.
Когато се използва непрекъснато, това вещество може да причини депресия и безсъние.
"Здравна поща", източник: zdrave.to

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД