Лечението на увеличената простата се определя според тежестта на оплакванията

Лечението на увеличената простата се определя според тежестта на оплакваниятаСлед 50 всеки втори мъж започва да изпитва смущения в уринирането, които се отразяват в ежедневието му. Това, разбира се, не се случва отведнъж, а постепенно във времето. Неудобствата се дължат на растежа на тъканта на простатата и, респективно, увеличаването на нейния обем. Процесът е напълно нормален, свързан е със стареенето на организма и протича различно при всеки мъж.
Затова при назначаване на лечение се взема предвид степента на оплакванията, а не възрастта на мъжа. В Лейзър Мед
към медицинската диагностика е включен и допълнителен международен въпросник, с който по много точни критерии се определя индексът на оплакванията, подпомагащ съставянето на лечебния алгоритъм.
При лека симптоматика често не се налага лечение, а се препоръчва промяна в начина на живот - намаляване на стреса, повече движение и здравословно хранене. Ето и няколко конкретни препоръки, които могат да помогнат да се тушират оплакванията:
• избягване или ограничаване на пиенето на течности няколко часа преди лягане или излизане;
• избягване или ограничаване на течности, съдържащи кофеин и алкохол;
• повторно уриниране - изчакайте минута-две след уриниране и след това опитайте отново, без напън.
При тежка симптоматика лечението не бива да се отлага, тъй като поцесът е прогресивен и простатната тъкан не спира растежа си. Което означава, че оплакванията ще продължат да се задълбочават. В тези случаи се започва с прием на медикаменти. Ако медикаментозната терапия не е в състояние да доведе до удовлетворителен резултат, следваща стъпка е хирургичната интервенция.
Лазерната простатна хирургия е най-щадящият хирургически метод. Заради липсата на разрези и шевове, след интервенцията мъжът не изпитва значими ограничения в ежедневието си, а до няколко дни възстановява пълния обем активност. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД в София, Варна и Стара Загора, работят с най-модерната лазерна разработка - ТУЛИУМ 200 ВАТА, комбинираща мощност и прецизност в едно. За мъжа това означава:
• премахване на максимален обем простатна тъкан, което осигурява след интервенцията силна, бистра и непрекъсваща струя при уриниране;
• съкратено време под упойка и намален риск от усложнения;
• отличен резултат без ограничение от размера на простатата - ТУЛИУМ 200 ВАТА е лазерната система, чиято мощност позволява простатната тъкан да бъде третирана възможно най-неагресивно чрез вапоризация (изпаряване).
В ЛЕЙЗЪР МЕД - София, Варна и Стара Загора, се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ. Включва: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.
тел. 02 4 760 760   
моб. 0899 52 11 01       
www.lazermed.bg
www.laparoscopia.bg
"Здравна поща"*

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД