Как черният дроб се възстановява след алкохол

Как черният дроб се възстановява след алкохолКогато човек приема алкохол веднъж или рядко, тялото бързо се справя с разграждането на етанола и извежда токсините от тялото

Редовната консумация на алкохолни напитки оказва силно влияние върху цялото тяло, но най-голямо влияние оказва върху черния дроб.
Колкото по-дълго човек пие алкохол, толкова по-малка е вероятността да се възстанови черният му дроб.
Възстановяване
Научно доказано е, че алкохолът буквално убива чернодробните клетки.
Ако това вещество редовно навлиза в тялото, се появяват неприятни последици: съединителните мускули растат, отделя се жлъчна киселина и расте мастната тъкан.
Когато човек приема алкохол веднъж или рядко, тялото бързо се справя с разграждането на етанола и извежда токсините от тялото. Освен това има всички шансове за възстановяване на черния дроб, ако той е повреден само с 20%.
Ако човек редовно пие алкохол, шансовете за връщане на обичайното състояние на черния дроб са минимални. В допълнение, поне някои подобрения настъпват след цял курс на рехабилитация.
Колко бързо се възстановява черният дроб?
Времето за възстановяване на черния дроб зависи от много фактори. Например количеството алкохол и периодът.
Ако се чувствате неразположени и искате да помогнете на тялото да функционира нормално, трябва да поддържате воден баланс, да ограничите мазното и острото и да приемате билкови отвари. След еднократна доза черният дроб се нормализира след 72 часа.
Ако консумацията на алкохол продължи повече от два дни, черният дроб ще се възстанови много по-бавно. По правило лекарите определят срок от шест месеца, но това зависи от състоянието на органа и количеството консумиран алкохол.
При хроничен алкохолизъм шансовете за възстановяване на черния дроб са склонни към нула. Освен това на фона на пристрастяването могат да се появят и други заболявания.
Лечението им може да продължи дълго време. Някои случаи на увреждане на черния дроб изискват хирургическа намеса и рехабилитация.
"Здравна поща", източник: zdrave.to

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД