Зачеркнете трансмазнините и ще намалите риска от инсулт

Зачеркнете трансмазнините и ще намалите риска от инсултЛекари предложиха начин за намаляване на риска от инсулт и коронарни заболявания. Антонина Стародубова, главен диетолог на свободна практика в Московския департамент по здравеопазване, разказа как да намалим риска от инсулт и коронарна болест на сърцето.
Според експерта, за това е необходимо да се изключи от ежедневната ни диета храна, която включва трансмазнини. "Те се намират главно в продукти, съдържащи промишлено обработени, хидрогенирани масла: твърди маргарини, чипс, кифли, бисквити и закуски", каза експертът в интервю за градската
информационна агенция Москва. Освен това Стародубова препоръча да се ограничи употребата на тлъсто месо и домашни птици, колбаси и пушени меса.
Диетологът отбеляза, че средиземноморската диета помага за понижаване на общия серумен холестерол и намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.
За да се предпазим от инсулт, е добре да ядем повече храни с високо съдържание на ненаситени мастни киселини и омега-3 мастни киселини, както и плодове и зеленчуци. Диетата трябва да включва умерени количества пилешко месо и млечни продукти, а порциите червено месо и сладки да се ограничат.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД