Требек не се предаде пред рака на панкреаса

Требек не се предаде пред рака на панкреасаПреди по-малко от три месеца водещият на куиз предаване Алекс Требек заяви, че е получил диагноза за рак на панкреаса в последен стадий. Това е много агресивно заболяване с петгодишна преживяемост при само 9% от пациентите.
Преди дни Требек съобщи, че след проведената му химиотерапия той има невероятни резултати и болестта е пред ремисия. "Това е прецедент в историята", твърдят лекуващите го лекари. Туморът вече е намалял с 50%.
Алекс Требек е на 79 години с дългогодишна кариера в киното и телевизията. През март тази година той публично обяви своето състояние. Заяви категорично, че няма намерение да се отказва и ще се бори до край. Беше настроен изключително оптимистично и твърдеше, че подкрепата на феновете му ще му дава сили да се бори.
След проведената химиотерапия положителните резултати донесли на водещия сълзи от радост. Той все още има няколко курса химиотерапия преди болестта да премине в пълна ремисия.
През цялото време от момента, в който разбрал за болестта си, въпреки възрастта, Требек не е спирал да работи и за миг не е губил вярата и положителната си настройка. Според него никой не трябва да се отказва пред нищо, дори и обстоятелствата в момента да не са на негова страна. "Не спирай да се бориш и ще победиш! Можем да се справим заедно!", казва във видеообръщение към своите почитатели Алекс Требек.
Той не скрива, че по време на химиотерапията е минал през ада, изпитвал е силни болки и дискомфорт, бил е и в тежка депресия, но това не го отказало да продължи да работи и да се бори за живота си. Продуцентите на шоуто Jeopardy също са с него през цялото време, той получава невероятна подкрепа от близки приятели и фенове.
А резултатите в края на химиотерапията са награда за всички тях. Силната воля, жаждата за живот, подкрепата от близки и приятели и правилното лечение могат да имат невероятни резултати и да сътворяват чудеса дори в медицината.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД