20% от българите са с алергична хрема

Експерти по Шуслерова терапия и хомеопатия заседават в Стара Загора

През последните 20 години всеки четвърти българин е имал поне веднъж пристъп на уртикарияАлергиите - бичът на съвремието, и тяхното лечение от гледна точка на интегративната медицина беше основната тема на Осмата конференция по Шуслерова терапия и хомеопатия, която се проведе в Стара Загора на 16-17.03.2019 г. Националният форум по традиция събра изтъкнати български и международни специалисти и разгледа нови изследвания в областта на хомеопатията.

През последните 20 години честотата на алергиите е нараснала 3 пъти. 20% от българите са с алергична хрема, такава е и честотата на атопичния дерматит, а

7% са засегнатите от астма

Всеки четвърти е имал поне веднъж пристъп на уртикария.
Изменените фактори на външната и вътрешната среда при днешния начин на живот са определящи за по-активната експресия на атопичния геном в последните десетилетия. Върху този проблем и други актуални въпроси, свързани с алергиите и тяхното лечение, разискваха и обменяха своя клиничен опит участниците в конференцията.
Д-р Петер Емрих, Германия, специалист по обща медицина и натуропат, постави началото на конференцията с идеите си за

ролята на минералния баланс за атопичната изява

  Лекцията на д-р Василка Юрукова беше посветена на инфекциите - другото лице на алергиите и хранителните непоносимостиВ дългогодишната си практика д-р Емрих има много интересни случаи, свързани с алергични оплаквания на пациенти. Такъв е случаят, например, с международно известен немски учен, който се завръща от експедиция в пустинята с оплаквания от мъчителна суха кашлица. След консултация с УНГ специалист се установява еозинофилия, както и повишен IgE в кръвния тест. Диагнозата е "алергична бронхиална астма" и се предписва бета-симпатомиметик, който пациентът неохотно прилага и търси алтернатива. Д-р Емрих му препоръчва терапия с Шуслерова сол №7 Magnesium phosphoricum D6. След 3 дни от началото на лечението

професорът спи по-спокойно и вече няма нощен задух

Пациентът сам спира приема на бета-симпатомиметика, без по-нататъшни оплаквания. Проследяващото наблюдение за 2 години не показва никакви астматични пристъпи и оплаквания.
Лекцията на д-р Василка Юрукова, хомеопат и Шуслеров терапевт, беше посветена на инфекциите - другото лице на алергиите и хранителните непоносимости. Конвенционалното лечение на алергиите има за цел единствено да потиска алергичните симптоми. То не осигурява излекуване и води до други здравословни проблеми. Неуспехът трайно да се повлияят алергиите се дължи именно на това, че въздействаме само върху последиците, а не върху причините за тези заболявания, обясни д-р Юрукова. На форума тя представи

възможностите на холистичното хомеорезонансно лечение

на най-честите алергични заболявания. Хомеорезонансното лечение включва: лечение на психо-емоционално ниво, лечение на физическо ниво с хомеопатия, хранителни добавки и диета, детокс и регенерация на болните органи, лечение на съществуващи остри и хронични инфекции, хомеопатично лечение, прилагане на специфична диета.
Какви са съвременните подходи в лечението на обострени хронични възпалителни заболявания на органите на малкия таз при жените и на херпес-вирусната инфекция при жени във фертилна и менопаузална възраст разгледаха проф. д-р Г. И. Резниченко, Катедра акушерство и гинекология, и проф. д-р Н. Ю. Резниченко, Катедра по дерматология и козметология, Запорожска медицинска академия, Украйна.
За психосоматичната предиспозиция при алергиите и как алергичната изява може

да бъде овладяна със средствата на хомеопатията

говори д-р Искра Капинчева, лекар хомеопат и Шуслеров терапевт. Mного изследвания доказват главната роля, която играят личността и емоциите в развитието на алергичните прояви. Съвременната медицина лекува алергиите с антиалергични медикаментозни средства, които потискат имунния отговор на организма към алергизиращите го фактори от околната среда. В резултат се постига временен ефект или изобщо не се повлияват проявите на алергия. Неслучайно вече се препоръчва и съпътстваща психотерапия, подчерта д-р Капинчева.
Д-р Иван Несторов, педиатър и хомеопат, представи уникалните хомеопатични лекарства на Немския хомеопатичен съюз за лечение на алергични ринити. Конференцията завърши с преглед на нови клинични изследвания за действието на Шуслеровите соли.
"Здравна поща"


Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД