Мъж почина в Хасково след операция от апендицит

Мъж почина в Хасково след операция от апендицит24-годишния Динчер Али е починал в болницата в Хасково в неделя, една седмица, след като му е била направена операция от апендицит. След операцията пациентът започнал да повръща кръв и е преместен в реанимацията, където е и починал, се съобщава в репортаж на Анета Кутелова за haskovo.net.
Окръжната прокуратура на Хасково е образувала наказателно производство за причиняване на смърт, поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – упражняване на медицинска професия.
Назначена тройна съдебно-медицинска експертиза, в състава на която влизат хасковският патоанатом д-р Христо Еленски и специалисти от Стара Загора, взети са и хистологични проби. На този етап обаче заключението все още не е изготвено. Според съдебния лекар д-р Еленски смъртта е настъпила поради "белодробен инцидент".
Роднините на Динчер смятат, че смъртта е настъпила в резултат на лекарска грешка, а бащата Али Али заявил пред репортери, че това е убийство.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД