Недопустимо е спешни пациенти да чакат заради взимане на кръвни проби от пияни

Недопустимо е спешни пациенти да чакат заради взимане на кръвни проби от пияниОколо 2 млн. и половина на година минават през спешните отделения и кабинети на филиалите на Спешна помощ в страната. Те са изключително натоварени, работят с пациенти с животозастрашаващи състояния и е недопустимо да ги оставят да чакат заради взимането на кръвни проби на пияни шофьoри. Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната помощ. Tя обясни  защо спешните медици са против проектонаредбата за тестване на шофьорите за алкохол.
Няма хора, които да искат повече от нас спешните медици да спре войната по пътищата. Това, което ние виждаме по магистралите, по кръстовищата, по нашите шокови зали, не го виждат нито експертите, нито политиците. Това са нашите кошмари. Ние искаме да спре тази война, но не по този начин и чрез тази наредба, посочи д-р Кателиева.
Наредбата е в разрез с няколко нормативни акта. Не виждам какво е спешното на това да се вземе алкохолна проба във възможно най-кратък срок (от 2 часа става на 90 мин.) на лице, което отказва да му бъде взета проба с техническо средство ...“, обясни още медикът. И поясни, че като дойде в болницата, пияният шофьoр трябва да влезе преди всички останали, които чакат, за да получат медицинска помощ.
Знаете ли как се взима проба на човек, който е под влияние на алкохол? Стават агресивни, предлагат подкупи, лъжат, опитват се да вкарват други хора, каза още тя.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД