Пловдив светва в синьо за Световния ден за борба с аутизма

Пловдив светва в синьо за Световния ден за борба с аутизмаЕмблематични места в Пловдив ще бъдат осветени по повод 2 април - Световен ден за информираност за аутизма. За втора поредна година Фондация И АЗ МОГА / I CAN TOO и едноименният Център за деца с аутизъм ще се включат в световната инициатива за информираност за аутизма “Освети в синьо” / Light It Up Blue”.
Пеещи фонтани в Цар Симеоновата градина, фонтанът пред Община Пловдив, както и сградата на Общината общината ще грейнат по този начин в покрепа на хората, страдащи от генерализирано разтройство.
В каузата ще се включат доброволци на I CAN TOO и “Пловдив 2019”, чиято цел е да информират обществото за аутизма и дейността на центъра в града под тепетата.
Всяка година на 2 април “Освети в синьо” привлича общественото внимание към състоянието аутизъм, като ключови сгради по света се осветяват в син цвят.
Аутистичния спектър представлява група разстойства, характеризиращи се с качествени нарушения в социалните взаимоотношения и в начина на комуникация, както и с ограничен стереотипен повтарящ се репертоар от интереси и дейности. В повечето случаи развитието е абнормно от ранно детство и само с малки изключения се проявява още в първите пет години. Според международните болестни класификации абнормното функциониране трябва да е налице до 3г. възраст. Повече от две трети от децата с аутистично разстройство имат и умствена изостаналост.
Центърът на И АЗ МОГА / I CAN TOO за работа с деца с аутизъм и техните семейства е най-големият в страната, който единствен в България прилага терапията Грийнспан Флортайм. Предвижда се в него да бъде създаден специален благотворителен фонд, чрез който да се подпомага терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД