В Тюбинген изследват бабата на Байрям дали може да стане донор

В Тюбинген изследват бабата на Байрям дали може да стане донорИзследват Селима Али- бабата на малкия Байрям, за това дали наистина може да му стане донор. Това съобщиха от Фонда за лечение на деца в чужбина и уточниха, че тестовете в клиниката в Тюбинген ще приключат днес, когато ще се проведе психосоматично изследване и лекарите ще дадат яснота за предстоящите си действия.
В продължение на 3 седмици Байрям ще бъде подложен на диализа. След това той ще бъде подложен на операция на вродената му аномалия на отделителната му система.
Ако изследванията потвърдят пригодността на бабата Селима Али за донор и всички дейности по трансплантацията приключат успешно, ще се наложи активно наблюдение на детето за около половин година в германската клиника.
От Фонда съобщиха, че д-р Тинка Троева е провела разговор с лекуващия лекар на детето, който я уверил, че следващата седмица ще са готови първите резултати. Тогава специалистите в клиниката ще проведат консилиум за обсъждане на трансплантацията. В случай на непригодност на бабата, ще се търси друг подходящ донор.
На 26 март сутринта малкият Байрям, баба му и дядо му отпътуваха от село Тъжа за Германия с линейка. Придружава ги медицински екип от Германия. От Фонда за лечение на деца в чужбина уточниха, че на бабата и детето са издадени заместващите Европейската здравно-осигурителна карта удостоверения. Сключена е и здравна застраховка за дядото, освен това са нотариално заверени и преведени декларациите за извеждане на детето извън България. Настойниците на детето разполагат и с пълномощни, за да подписват документи, свързани с лечението и пребиваването им в чужбина.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД