Здравният министър подписа формуляр за лечение на дете в чужбина

Здравният министър подписа формуляр за лечение на дете в чужбинаВицепремиерът и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев подписа формуляр S2 за изпращането на болно дете в чуждестранна клиника. Добринка Колева страда от остра лимфобластна левкемия. До момента се е лекувала в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, София. Лекарите там са констатирали, че единствената алтернатива за лечение й е костно-мозъчна трансплантация в чужбина.
Мненията на външните експерти към Фонда за лечение на деца доц. Добрин Константинов и доц. Мария Спасова са, че възможностите Добринка да бъде лекувана в България са ограничени и това може да стане в Университетската детска клиника в Тюбинген, Германия, съобщиха от здравно министерство.
Добринка ще замине за Германия, където ще получи двукратен курс на лечение с подходящ лекарствен продукт, изследвания и трансплантация на стволови клетки, както и следтрансплантационни грижи.
От Фонда за лечение на деца са изпратили и до НЗОК искане за издаване на формуляр S2, тъй като преди костно-мозъчната трансплантация е необходимо и провеждането на химиотерапия, която се финансира от НЗОК.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД