Медицината е най-търсената специалност от чужди студенти

Медицината е най-търсената специалност от чужди студентиМедицинските специалности в родните висши учебни заведения продължават да бъдат най-желаните сред кандидат-студентите от Балканите, Молдова и Украйна. Това показва информация на Министерство на образованието, събрана след информационната кампания за прием в държавните ни университети, която обхвана шест държави.
През последните няколко години недостигът на кадри в системата на здравеопазването е осезаем.
Представители на болници обаче твърдят, че все повече млади хора избират да започнат работа в България, а не да търсят препитание по специалността в чужбина. По-високото заплащане и по-добрите условия на труд обаче все още привлича завършилите за работа зад граница.
Специалностите с компютри също са сред най-търсените. Това констатират трите групи от еексперти, които разясняваха реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в университетите. "Първата група посети българските общности в Молдова и Украйна, втората - Македония, Албания и Косово, а третата – българите в Западните покрайнини (Република Сърбия). За първи път през тази година се организира информационна кампания за нашите сънародници от Одеса, съобщиха от МОН.
Експерти от МОН, представители на Държавната агенция за българите в чужбина, както и на самите висши училища, консултираха кандидат-студентите и техните родители за провеждането на изпитите в България. От своя страна представителите на Държавната агенция за българите в чужбина обясниха на кандидат-студентите реда и условията за придобиване на документ за български произход.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД