Сайт за психично здраве стартира Националният център по обществено здраве

Сайт за психично здраве стартира Националният център по обществено здравеНационалният център по обществено здраве и анализи стартира нов сайт. Той ще предоставя актуална и достъпна информация за психичното здраве. Целта е все повече хора да повишат своята информираност по темите за тревожността, паническите атаки, депресията и самоубийствата.
Съдържанието на www.bgmental.info включва полезни материали както за професионалисти, така и за по-широка аудитория, включително за хората, които имат необходимост от психично-здравна помощ, съобщиха от НЦОЗА.
Сайтът е реализиран по проект „Подобрени услуги за психично здраве“, изпълняван по програма БГ07 „Инициативи за обществено здраве” с подкрепата на Норвежки финансов механизъм (НФМ) 2009-2014 г. и Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ НА ЕИП) 2009-2014.
Друга цел на проекта е самоубийствата у нас да намалеят с 10 процента. Това ще се постигне чрез повишаване на знанието в обществото за тревожността и депресията, които са в основата на извършените опити за самоубийство, съобщиха от НЦОЗА. Те ще работят съвместно с общопрактикуващи лекари, психолози и социални работници, които вече са преминалио обучение за откриване на психични разстройства. Експерти от Районните здравни инспекции на МЗ пък ще работят с децата в училище.
Онлайн платформа вече събира данните за самоубийствените действия от началото на 2017 г. Това ще позволи на експертите да анализират информацията и да предотвратят фатални инциденти.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД