Линейките в София ще преминават по зелена вълна

Линейките в София ще преминават по зелена вълнаПървият тест на системата за приоритизиране на движението на линейки бе извършен в столицата. На него присъства столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Столичната община е инвестирала 10 млн. евро по проекта за модернизиране на 187 кръстовища. До момента експериментално са оборудвани 2 линейки, съобщава Bulgaria ON AIR.
Нужни са близо 400 000 лв., за да може Спешна помощ да може всичките 100 автомобила да се сдобият със специалните устройства, които ще им позволяват да преминават приоритетно през светофарите. По този начин ще се спестяват 2-3 минути от курса на линейките, които понякога са решаващи за живота на пациентите. Зеленото на сфетофарите пък ще изгасва в момента, в който се отчете, че колата е преминала.
Зелена вълна ще има и за столичния градски транспорт. Автобусите и трамваите, които се движат през 3 кръстовища в центъра, ще получават разрешение за по-бързо преминаване, ако закъсняват от разписанието си, обяви Йорданка Фандъкова.
Едно от основните преимущества на програмата е, че с нея се очаква намаление с 25% на вредните емисии във въздуха в столицата. Камерите, с които разполагат ключовите кръстовища пък ще записват всичко, за да има доказателства, ако станат инциденти.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД