Намалява броят на новооткритите болници у нас

Намалява броят на новооткритите болници у насИ през 2016 г. се запазва тенденцията броят на новооткритите болници да не е голям. През миналата година са издадени общо 6 разрешения за дейност на нови лечебни заведения, сочи справка на здравното министерство, което издава лицензите. За сравнение през 2015 г. новите болници бяха 4, но през 2014 г. те бяха 14.
През 2016 г. комисията по здравната карта е издала 13 отрицателни становища относно налична потребност от легла за болнично лечение и медицински дейности.
На "Уни хоспитал" в Панагюрище е отказано включване в здравната карта на отделения и легла за нефрология, вътрешни болести, кардиология, ортопедия. Т.е. тези легла не могат да се финансират от НЗОК. Тази болница успя да сключи през 2016 г. договор за онколечение, въпреки че разрешителното й беше от същата година, а по закон касата няма право да финансира лечебни заведения с лицензи, издадени в годината на сключване на договор. На плевенската "Сърце и Мозък" са отказани легла за най-високите нива на компетентност по интензивно лечение, съдова хирургия, неврохирургия, нервни болести. Не е ясно дали така болницата ще има по-малко от тези легла, или изобщо й е отказано да бъде включена в здравната карта за тези специалности. Областната болница в Благоевград пък е получила отказ за включване на нови легла за онколечение.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД