Касата не е изплатила част от дължимите на джипитата суми

Касата не е изплатила част от дължимите на джипитата сумиЗдравната каса не е изплатила част от дължимите на личните лекари суми за 2016 г. За това алармира Българският лекарски съюз. В писмо до управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов председателят на УС на БЛС д-р Венцислав Грозев алармира за проблема. В текста се отбелязва, че става въпрос за пари, които компенсират разликата в потребителската такса, заплащана от пенсионерите.  
Таксата, която заплаща пациентът, посетил личния си лекар или зъболекар е 2.90 лв. Пенсионерите обаче, заплащат по 1 лв, а разликата трябва да се поеме от държавния бюджет чрез НЗОК.
БЛС настоява касата да предприеме незабавни мерки за установяване причината за неизпълнение на задълженията на лекарите и своевременното им погасяване. От съсловната организация подчертават още, че всяко бездействие от страна на здравната каса има вредоносен характер върху лекарите.
От тази година общопрактикуващите лекари ще получават със 7 стотинки повече за записани деца и пенсионери. Заложено е и увеличение на цените на диспансерните прегледи. Промените обаче не са приети от Министерския съвет.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД