Стара Загора - пред грипна епидемия

Стара Загора - пред грипна епидемияДнес областният управител инж. Георги Ранов се срещна със зам.-директора на РЗИ, Стара Загора, д-р Елена Канева. Поводът за срещата беше усложнената грипна обстановка в Старозагорска област.
Д-р Канева съобщи, че заболяемостта от остри респираторни заболявания през седмицата 19-25 декември е била 179.81 на 10 000 души. Грипна епидемия се обявява при стойности 333 на 10 000.
През периода 26-28 декември обаче заболяемостта рязко се е увеличила. Само за трите дни в Стара Загора са регистрирани 218 болни от ОРЗ. Заболелите са от всички възрастови групи.
РЗИ е започнала събирането на проби от болни със съмнения за грип с цел установяване наличие на определени грипни щамове.
Д-р Канева съобщи още, че при запазване на тенденцията за повишаване на заболяемостта, в първите дни на новата година в Старозагорска област ще бъде обявена грипна епидемия. Допълнително ще се прецени дали да бъде предложено удължаване на зимната ваканция на учениците.
Инж. Ранов и д-р Канева обсъдиха и мерките, които трябва да се предприемат за ограничаване на заболяемостта в областта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Стара Загора.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД