У нас 6000 бебета годишно се раждат недоносени

У нас 6000 бебета годишно се раждат недоносениНа 17 ноември отбелязваме Световния ден на недоносените деца, а България ще се включи в инициативата за пети пореден път.
Световната статистика сочи, че на всеки 30 секунди умира едно преждевременно родено дете, а всяко десето дете в България се ражда недоносено.
У нас всяка година преждевременно се раждат над 6 хиляди деца, а в Европа броят им надхвърля 500 хиляди годишно. В световен мащаб става дума за над 15 милиона деца всяка година.
С повече информация, навременни и адекватни грижи 75% от смъртните случаи могат да бъдат предотвратени, категорични са от фондация „Нашите недоносени деца“.
Недоносените деца на практика представляват най-голямата група малки пациенти, а броят им продължава да нараства.
Световният ден на недоносените се отбелязва в над 60 страни в целия свят. За пета поредна година фондация „Нашите недоносени деца” организира поредица от инициативи за повишаване на общественото внимание към проблема.
Много родители продължават да се сблъскват с предизвикателствата на преждевременното раждане, без да имат достъп до необходимата им информация. Преждевременно родените бебета и техните семейства имат нужда освен от специални медицински грижи, и от психологическа помощ и надеждна информация по темата.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД