Отхвърлиха двете жалби срещу скандалното Общо събрание на МУ-София

Отхвърлиха двете жалби срещу скандалното Общо събрание на МУ-СофияСофийският административен съд е отхвърлил двете жалби на проф. Вихра Миланова и на доц. Костадин Ангелов срещу скандалното Общо събрание на Медицинския университет - София, на което за нов ректор бе избран проф. Виктор Златков. Въпреки това старото ръководство е решено да се бори докрай и ще обжалва и пред Върховния административен съд, пише вестник „Сега“.
Проф. Миланова бе подала няколко жалби, но разчиташе предимно на две.
Едната бе подадена лично от нея в Административния съд в София и бе срещу едно от решенията на Академичния съвет от 20 септември по процедурата за избор на нов ректор. Според нея Академичният съвет е свикан от първия зам.-ректор, което е нарушение на правилника на МУ-София.
Той постановява съветът да се свиква единствено от неговия председател, който е ректорът на университета.
Втората жалба към същия съд бе от името на шефа на Александровска болница доц. Костадин Ангелов и бе подадена в деня на провеждане на Общото събрание - 11 октомври.
Тя пък бе срещу процедурата на насрочване, свикване и провеждане на Общото събрание, което бе засекретено за медиите и не всички членове получиха покани, както изисква правилникът, пише още изданието.
На страницата на МУ-София преди ден се появиха две съобщения, от които става ясно, че Софийският съд е отхвърлил въпросните две жалби. Старото ръководство обаче е пратило нова жалба до ВАС и смята да изчака решението на по-висшия съд.
Същото се отнася и за просветното министерство, което не приема начина на провеждане на Общото събрание, както и последвалото силово вземане на властта. Поради това предприе запориране на сметките на ВУЗ-а, докато няма окончателно съдебно решение кой е легитимният ректор.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД