Проф. Генчо Начев: Скандалите в СУ са провокирани отвън

Проф. Генчо Начев: Скандалите в СУ са провокирани отвънСвиканото Общо събрание на Медицинския университет – София е било напълно редовно. Това заяви председателят на събранието проф. Генчо Начев пред БНТ.
Според него, събранието е било легитимно и е свикано с подписите на 124-ма от общо 400 членове, а обявата за свикването му не е била публикувана на страницата на университета от отзования вече ректор проф. Вихра Миланова.
Самият проф. Начев е предложил заседанието да се отложи, но достатъчен брой участници в Общото събрание отхвърлили това предложение.
По думите му охраната на заседанието е била излишна и става въпрос за престараване, а не за опит да се изолират медиите. Той сподели, че в момента в университета има напрежение, но скандалите са провокирани отвън.
Проф. Начев изказа разочарование от отношението, с което по думите му е подходено в ситуацията.
Не си спомням да е имало агресия. Винаги е имало противопоставяне на идеи. Никога не е бил един кандидатът за ректор както беше с професор Миланова и проф. Златков. Винаги е имало двама кандидати. Те винаги са имали привърженици и опоненти. Но винаги е имало академичност. Никога не се е позволявало надхвърляне на допустимия тон. И никога не се е позволявало проблемите, които има институцията да се изнасят навън. Но съм разочарован от това, което се случи.
Той коментира и одита на Инспектората на Министерството на образованието.
Според мен одитът е право на инспектората на МОН. Одитът има заключения, дава препоръки. И от тези заключения и препоръки съответно се сезира или самосезира прокуратурата. Оттам следват следствени мерки. И съответно съдът трябва да реши има ли закононарушения, в каква степен са тези закононарушения и какво следва от това. Т.е. какви ще бъдат санкциите и наказанията, ако се налагат такива. Резултатите от този одит, така както са представени, удрят върху имиджа на университета. Дали те ще доведат до някакъв съдебен резултат, ще видим, каза проф. Начев.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД