Прекратяват изплащането на субсидии за Медицинския в София

Прекратяват изплащането на субсидии за Медицинския в СофияМеглена Кунева и Владислав Горанов са взели решение да се прекрати плащането на субсидия за МУ-София, заявиха на извънредна пресконференция от министерството на образованието и науката.
Кунева каза, че няма сигурност, че средствата биха се разходвали законосъобразно, което означава не само по направление, но и от хора, които са законно избрани. Всички сметки на университета са запорирани.Вицепремиерът заяви, че проведеното по този начин събрание е недопустимо и скандално за една демократична организация, каквато трябва да е всеки ВУЗ. "На територията на МУ властва беззаконие".
От МОН продължават проверката за законност на Общото събрание. Шестима проверяващи са университета, но до този момент не получават никакво съдействие за осъществяване на проверката, допълни Кунева.
Многократните писма и опити за контакт с председателя на Общото събрание - Генчо Начев, са останали без резултат, а проверяващите не са получили нито един документ.
Меглена Кунева е сезирала прокуратурата за това криминално поведение и е поискала съдействие от МВР за нормалното протичане на проверката.
"Имаме основание да смятаме, че случващото се има връзка с проведения одит на МОН, който установи нарушения в управлението на бившия ректор Ваньо Митев", заяви Кунева.
"За мен този случай и случаят със Стопанската академия в Свищов е знак, че имаме нужда от оценка на модела на управление на висшите училища", коментира тя. Още другата седмица МОН започва консултации със Съвета на ректорите по въпросите, свързани със Закона за висшето образование.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД