Привлякоха като обвиняем бившия ректор На МУ-София

Привлякоха като обвиняем бившия ректор На МУ-СофияБившият ректор на медицинския университет в София Ваньо Митев бе привлечен като обвиняем. Прокуратурата наложи мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Повдигнато му е обвинение за злоупотреба, безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Митев е обвинен, че в условия на продължаващо престъпление е сключил 5 сделки,с които е ощетил университета с 276 908 лв.
Преди това говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви на брифинг, че "членове на семейството на бившия ректор на Медицинския университет са получавали хонорари от учебното заведение".
Над 1 млн. лв. е сумата, дадена за посреднически услуги. Само за 2016 г. на фирмите и студентите, които са рекламирали дейността на университета, изплатената сума възлиза на 610 487 лв., и това са само част от данните, с които разполагаме.
Ваньо Митев заяви, че има персонална атака срещу него, която се води от много високо ниво, за да стане това мълниеносно прокурорско разследване. Може и по-високо от министър да бъде, коментира той, визирайки премиера Борисов.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД