Меглена Кунева ще сезира ДАНС и прокуратурата за одита в МУ-София

Меглена Кунева ще сезира ДАНС и прокуратурата за одита в МУ-СофияМинистърът на образованието Меглена Кунева ще сезира ДАНС, прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция, във връзка с одита на Медицинския университет в София.
Това съобщават на сайта си от Министерството на образованието и науката (МОН), цитирайки изказване на министъра пред „Фокус“, в отговор на въпрос за резултатите от окончателния доклад на одиторите в МОН.
Констатациите са много притеснителни, ще следим внимателно за изразходването на публични средства, посочва Кунева.
Одиторите са констатирали липса на прозрачност и незащитени интереси на университета чрез сключени договори за рекламиране на обучението и изплащане на комисионни, както и при провеждане на обществени поръчки. Проверката обхваща периода от 1 януари 2014 г. до средата на 2016 г.
Става дума за незаконосъобразно сключвани договори за обучение в чужбина и ръководството на МУ – София, незабавно трябва да прекрати изнесеното обучение на студенти в центрове в Швейцария и Германия, както и за образователен франчайз в Кипър.
Установен е и прием и обучение на чуждестранни студенти срещу заплащане в несъответствие с Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование.
Нарушения има и при командировки в чужбина, както и при определяне на трудовите възнаграждения в университета.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД