БЛС иска увеличение на бюджета на касата за 2017 г.

БЛС иска увеличение на бюджета на касата за 2017 г.БЛС иска бюджетът на НЗОК за следващата година да бъде увеличен с 235 млн.лв. Това заяви предателят на организацията д-р Венцислав Грозев. Получихме информация, че са необходими 85 млн. лева за допълнителни плащания и затова вероятно ще поискаме 235 млн. лв. бюджет на НЗОК за 2017 г., а не както досега настоявахме за 220 млн. лева.
Предлагаме увеличение на средствата за всички здравноосигурителни плащания. Акцентираме върху увеличението на средствата за извънболнична медицинска помощ заради нейната значимост, заяви Грозев. Икономиите, реализирани от здравната каса в настоящия момент, се дължат на факта, че преразпределението им става в края на месеца и лекарите нямат време да ги усвоят. Личното ми мнение е, че в края на годината ще се види, че няма икономии.
Това е скритата истина - не защото направленията са достатъчни, а защото се дават в последния момент на лекарите, каза още той. Ако се вземе предвид само тази икономия, тя може да бъде предпоставка да се окаже, че бюджетът на НЗОК може да бъде свит, което не отговаря на действителността, поясни Грозев, цитиран от Дарик. Съсловната организация предлага държавата да поеме финансирането на лечението на редките болести със средства от националния бюджет, а не със средства от бюджета на Касата. Считаме, че резервът на НЗОК би могъл да бъде увеличен с тези 90 млн. лева, които Касата дава за лечението на редките болести. Искаме финансирането на лечението на редките болести да се осигури от националния бюджет. Не искаме по никакъв начин да неглижираме пациентите с редки болести. Те са малко в страната ни, но лечението им е изключително скъпо и смятаме, че държавата трябва да го осигури от държавния бюджет, заяви д-р Грозев.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД