Фондът за лечение на деца ще излиза с решение за лечение най-късно до месец

Д-р Петър МосковДо един месец Фондът за лечение на деца ще трябва да излиза с решение по постъпилите заявления.
Тази промяна одобриха министрите с приетите промени свързани с работата на Фонда. Освен това, се дават възможности за осигуряване на транспорт, настаняване на децата и на един придружител, както и за финансиране на три контролни прегледа след изследване и трансплантация на дете, съобщава БНР.
Промените дават възможност и за заплащане на лекарства от списъка на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, разрешени, но не налични на пазара, както и за финансиране на до три контролни прегледа след осъществено лечение или трансплантация.
Целта на промените е да гарантира достъпа на децата до навременна диагностика и лечение, обясни министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.
Всеки един от сроковете и процедурите, по които от входирането на искане за финансиране от Фонда на лечение на дете до окончателното решение за финансиране на такова лечение, е съкратен и с ясна последователност, и с ясен график. За част от нещата досега нямаше срокове. Фондът и в момента разглежда преписки, постъпили ноември и декември месец миналата година. В рамките на месец от постъпването на заявлението до решението, положително или отрицателно, процедурата трябва да бъде извървяна“, обясни здравният министър.
За първи път се регламентира статутът на резервните членове на Обществения съвет, които да заместват редовните случаи на невъзможност за участие в заседанията.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД