Безплатни кардиологични прегледи ще правят в МБАЛ „Тракия”

Безплатни кардиологични прегледи ще правят в МБАЛ „Тракия”Безплатни кардиологични прегледи ще се проведат в Болница „Тракия” в Стара Загора на 17 май. Те ще се извършат от екипа на д-р Борислав Борисов, началник на отделението по Инвазивна кардиология в лечебното заведение, съобщиха от там.
Прегледите ще започнат в 13.00 ч. и ще приключат в 17.00 ч. За да се явите на тях, е нужно предварително записване на телефона на регистратурата на болницата 042/98 7777.
На 17 май болница „Тракия“ съвместно със студенти по медицина към Тракийския университет и представители на Асоциацията на студентите медици в България ще проведат и безплатно измерване на кръвното на гражданите в центъра на града. Акцията ще започне в 11 ч. и ще приключи в 14 ч.
Инициативите са по случай Световния ден за борба с високото кръвно, който се организира ежегодно от Световната лига по хипертония. Тази година неговото мото е „Научи твоите стойности”, като целта е да се насочи вниманието на хората върху рисковете от високото кръвно налягане.
Според данните на Световната лига артериалната хипертония е водещата причина за смъртните случаи и инвалидизацията сред хората. Тя често става причина за сърдечносъдови усложнения, мозъчен инсулт, инфаркт на миокарда, сърдечна и бъбречна недостатъчност. 9.4 милиона от смъртните случаи през 2010 г. или 18% от всички са следствие на високото кръвно. У нас по данни на Националния център обществено здраве и анализи от високо кръвно страдат над 2 милиона души, като всеки шести хипертоник не знае за заболяването си, а всеки трети го пренебрегва. Сред основните рискови фактори за високото кръвно са наднорменото тегло и затлъстяване, злоупотребата с готварска сол, намалената физическа активност, тютюнопушенето, повишената консумация на алкохол.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД