БЛС ще се срещне с Надзорния съвет на Здравната каса заради новия рамков договор

БЛС ще се срещне с Надзорния съвет на Здравната каса заради новия рамков договорРъководството на Българския лекарски съюз ще се срещне с Надзорния съвет и ръководството на здравната каса на 27 април, за да бъдат изчистени неяснотите по новия рамков договор. Това обяви председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев. От БЛС са предложили среща и на екипа на здравния министър Петър Москов, планирана за 10 май.
Срещите се налагат поради възникнали въпроси, свързани с прилагането на решението на Надзорния съвет на касата, с което беше допълнен НРД 2015, и поредицата практически проблеми, назовани пред БЛС от изпълнители на медицинска помощ на различни нива в системата на здравеопазване – ПИМП, СИМП, болнична помощ.
В момента разработваме въпросите, те са доста. Пример за проблемите, които възникват във връзка с неяснотите в решението на Надзора, е приемът на болни в диагностично-консултативния блок на дадени лечебни заведения, а не само през Спешните отделения, защото малка част от болниците нямат такива отделения. Също така и възможността на болниците да сключват договор във връзка с броя легла или по специалности. Тези неща трябва да ги уточним, каза д-р Грозев.
Целта на срещите е да бъдат чути предложенията на БЛС и своевременното решаване на възникналите проблеми.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД