4 болници стават университетски, сред тях и една частна

4 болници стават университетски, сред тях и една частна Правителството допълни списъка на университетските болници с още четири лечебни заведения, информират от Министерски съвет.
Това са МБАЛ „Дева Мария“ ЕООД, Бургас; МБАЛ – Русе“ АД, гр. Русе; МБАЛ „Пълмед“ ООД, Пловдив и МБАЛ – Еврохоспитал Пловдив“ ООД, гр. Пловдив.
МБАЛ „Дева Мария“ ще обучава медсестри и акушерки, както и студенти от направление „Медицина“. Освен това тя ще може да обучава специализанти по съдова хирургия, урология, анестезиология и интензивно лечение, неонатология, хирургия, ортопедия и травматология, кардиология, нервни болести, АГ и образна диагностика.
МБАЛ Русе също ще осигурява практическо обучение на студенти от професионално направление „Медицина“, акушерки и медсестри.
Освен това тя ще обучава специализанти по 28 специалности за лекари, както и специализанти от направление „Здравни грижи“ по специалностите „анестезиология и интензивни грижи“ и „операционна и превързочна техника“.
Пловдивската „Пълмед“ също ще обучава студенти по медицина, медсестри и акушерки. Освен това там ще могат да отидат на следдипломно обучение лекари по девет специалности. В Пазарджик пък лечебното заведение ще предостави както обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари.
Другата пловдивска болница – „Еврохоспитал Пловдив“, ще обучава студенти по медицина и медсестри, както и лекари специализанти по специалностите анестезиология и интензивно лечение, гасдтроентерология, ортопедия и травматология, ревматология и хирургия.
С новите четири лечебни заведения общият брой на болниците, в които могат да се обучават студенти и специализанти, става 30.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД