Няма причина онкоболниците да не извършват дейността си

Няма причина онкоболниците да не извършват дейността сиПредупредени сме за действията на виден наш професор, която се обажда на колеги от други болници и ги подтиква да не приемат болни с ракови заболявания за 4-5 дни поне, докато "тези момченца клекнат", ние клекнем, и нещата се решат, както те искат. Така зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков коментира твърденията, че от 40 болници вече само 7 или 8 ще могат да лекуват онкоболни пациенти.
Той се обърна директно към професорката, макар че отказа да я назове по име. Уважаеми колега, дано да ме слуша, предупредени сме, информирани сме, знаем кои болници в момента вече са стартирали проблемите, създават проблеми с приемането на онкоболни, и ако това продължи, понеделник държавата ще си свърши работата, каза д-р Пенков.
Той допълни, че така един професор притиска екипа на Министерство на здравеопазването да отстъпи от някаква част от реформата с цената на онкоболните хора.

Според зам.-министъра никой не е отменил старите разпоредби, според които всяка болница, която прави хирургия, която по някакъв начин оперира, лекува, диагностицира и хора с еднакви заболявания има и общоболнична онкологична комисия. Никой не е отменил това задължение за такъв тип комисии, допълни д-р Пенков.
Междувременно онколози – експерти, представляващи основните лечебни заведения по онкология, също заявиха, че няма причина колегите им да се притесняват, че могат да оставят пациенти без лечение. Няма абсолютно никакви пречки всички лечебни заведения лекували до сега онкологични пациенти или такива които възнамеряват в бъдеще да лекуват да извършват тази дейност без никакви притеснения, заявиха с отворено писмо те.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД