Ръководители на болници в Бургас подкрепиха министър Москов

Ръководители на болници в Бургас подкрепиха министър МосковРъководители на здравни заведения в Бургас дадоха мандат на народния представител и член на парламентарната здравна комисия Семир Абу Мелих от ГЕРБ да гласува против предстоящия вот на недоверие за политиката водена в здравеопазването. Медиците подкрепят министър Петър Москов и имат желание реформите в сектора да продължават.
Това се случи на първата работна среща между Абу Мелих, директори на лечебни заведения, представители на Областна администрация, Община Бургас, Общински съвет, Бургас, Регионална здравна инспекция-Бургас, Районна здравноосигурителна каса, регионалните структури на Български лекарски съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Сдружението на бургаските болници.
Въвеждаме като практика всички въпроси на колегите от региона да бъдат изпращани директно към мен, за да ги поставям пред министъра на парламентарен контрол или на заседание на Комисията по здравеопазване. Проблемите на сектора в Бургаска област могат да бъдат решавани само ако сме екип. Смятам, че всички се съгласихме с тази теза, коментира Абу Мелих.
Никога Бургас не е бил толкова обединен в своето собствено здравеопазване, както сега. Никога не е съществувала такава колаборация, диалог, връзка и взаимодействие между най-висшите институции. Като се започне от парламента, мине се съответно през министерството и местните структури, имайки предвид Областна администрация, РЗИ, Здравната каса, управителите на лечебните заведения в името на пациентите, каза по време на срещата зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян.
По време на форума се взе решение той да стане регулярен на всеки три месеца, за да се обсъждат политиките в здравеопазването и текущите проблеми в сектора на местно равнище.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД