До края на седмицата внасят вота на недоверие заради здравеопазването

д-р Тунчер КърджалиевДо края на тази седмица в Народното събрание ще бъде внесен вот на недоверие в сферата на здравеопазването. Това каза в интервю за БНР депутатът от ДПС д-р Тунчер Кърджалиев. Той добави, че след това председателят на парламента трябва да насрочи дебати, които ще се проведат между 16 и 20 февруари.
Д-р Кърджалиев отбеляза, че мотивите на ДПС и БСП, за да внесат вота, са свързани основно с извършените промени в Закона за здравното осигуряване и Закона за лечебните заведения. Двете партии твърдят, че промените намаляват достъпа на пациентите до лечение и се използват за фискални цели.
Депутатът заяви, че решенията, които са взети от управляващите са без нужната ползотворност и ефективност. Според него става въпрос за неосъществени кухи идеи и проблеми, свързани с лекарствената политика. По думите му, повод за вота е и скандала около внесените от Турция ваксини. Той посочи, че това е станало неправомерно и за това министърът на здравеопазването д-р Петър Москов трябва да напусне поста си.
Зам.- министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков заяви, че използването на темата за имунизациите около вота за недоверие е политическа атака от страна на опозицията. Според него думите на д-р Кърджалиев са политическа пледоария, която не се опира на никакви доказателства. „Незаконен внос на ваксини, откъде-накъде? Кой го казва това нещо, попита той. Д-р Пенков добави, че МЗ е спазило реда, при осъществяването на дарението от Турция.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД