БСП и ДПС ще внасят вот на недоверие заради здравеопазването

БСП и ДПС ще внасят вот на недоверие заради здравеопазванетоБСП и ДПС ще внесат вот на недоверие срещу правителството в сферата на здравеопазването. Това обяви пред журналисти председателят на социалистите Михаил Миков. Той отбеляза, че вотът няма нищо общо със ситуацията около внесените от Турция ваксини.
Искам да предпазя българските гражданите и медиите, че това е вот заради скандала с ваксините. Заедно с колегите от ДПС още през декември сме внесли питане по този въпрос. Настояваме министърът утре да дойде и да отговаря на него. Очевидно е, че заради създалата се изключително тревожна ситуация, противоречивите отговори от страна на представители на министерството и тревогата на българските граждани, е необходимо разискване в Народното събрание.
Ние с колегите от ДПС ще настояваме за такива разисквания и призоваваме и други парламентарни групи да се включат, за да може да се свали общественото напрежение и истината да излезе наяве, заяви Миков.
Червеният депутат отбеляза, че от февруари ще влезе в сила една нова политика, свързана с доплащането за лекарствата. По думите му от БСП очакват, че там ще има проблеми за гражданите. От партията не са съгласни и с разделянето на пакета на дейностите, заплащан от касата, който ще влезе в сила от 1 април. Знаете, че с колегите от ДПС сме атакували два закона в Конституционния съд. Единият е най-вече за разделянето на гражданите на такива със социално-значими заболявания и на такива, които могат да чакат. Тези теми засягат нашите избиратели, заяви Миков.
Един от лидерите на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че вотът на недоверие има превантивен характер, защото заради законовите промени, приети от управляващите, ще последват тревожни събития в този сектор. Той съобщи, че двете партии утре ще излъчат работна група, която ще започне да пише мотиви за вота.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД