Единственият у нас апарат за функционално магнитно-резонансно изобразяване заработи в Пловдив

Единственият у нас апарат за функционално магнитно-резонансно изобразяване заработи в ПловдивЕдинственият в България апарат за функционално магнитно-резонансно изобразяване е в Пловдив. Той е една от последните придобивки на Медицински университет - Пловдив, похвалиха се от там.
Апаратът помага за ранната диагностика на неврологични заболявания и за предоперативна и следоперативната им оценка, обясни професорът по психология д-р Дроздстой Стоянов и допълни, че уредът помага и за оптимизацията на лечението и на избора на медикаменти в психиатрията.
Благодарение на апарата могат да се диагностицират някои от най-разпространените болести на мозъка и нервната система – болест на Алцхаймер, мозъчен инсулт, Паркинсонова болест, както и да се помогне за лечението на шизофрения и депресивни разстройства.
Уредът работи от няколко месеца, като продължава обучението на персонала, за да може той да бъде вграден още по-ползотворно в клиничната практика, неврологията, психиатрията и неврохирургията в България. Именно обучението на персонала за работа с апарата е една от целите на сътрудничеството с Университета в Лозана, Швейцария. Един от най-изявените преподаватели на висшето учебно заведение бе гост в МУ-Пловдив.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД