Предложиха проф. Миланов за награждаване с орден „Стара планина”

Предложиха проф. Миланов за награждаване с орден „Стара планина”Правителството предлага на Президента на Република България да удостои проф. д-р Милан Миланов с орден „Стара планина“ – първа степен, за изключително големите му заслуги в областта на здравеопазването и медицинската наука и практика. Това е решено на днешното заседание на Министерски съвет, съобщават от правителствената пресслужба.
Проф. Миланов е роден през 1945 г. в София. През 1973 г. завършва Медицинския университет в София. Придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение, както и спешна медицина (в България) и по трансплантация в Европейския университет в Барселона. В периода 1991-1992 г. е бил заместник-министър на здравеопазването. Също така е изпълнявал длъжностите заместник-председател на Български лекарски съюз и общински съветник в Столичния общински съвет. Проф.
Миланов беше председател на Централната етична комисия на съсловната организация на лекарите, а в момента е председател на най-голямата лекарска колегия в БЛС - столичната.
екарят е член на Световната и на Европейската асоциации по спешна медицина, на европейските асоциации по анестезиология, по ентерално и парентерално хранене, както и на координаторите по трансплантация. Автор е на около 200 публикации на тема медицина и на редица учебници по медицина.
Проф. д-р Милан Миланов продължава своята активна дейност като началник на Клиника по интензивно лечение при УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД