Фейсбук група организира дарение за детски онкохематологични клиники

Фейсбук група организира дарение за детски онкохематологични клиникиФейсбук група организира дарение за детски онкохематологични клиники
Три детски онкохематологични клиники ще могат да разчитат на нова апаратура за бързи и безболезнени венозни манипулации, благодарение на усилията на няколко ентусиасти, които са се организирали в група във Фейсбук.
Започнахме да събираме средства, след като майки от Пловдив подадоха знак, че апарати от типа Accuvein са абсолютно необходими в такива отделения, защото спестяват много болка на децата и улесняват работата на персонала при поставянето на системите, сподели една от организаторките – Ина Ламбрева от София. По нейните думи примерът на пловдивчанки се оказал заразителен, след като за съвсем кратко време били събрани парите за апарата, нужен на тяхната клиника. Дори останах изненадана как само за 10 дни беше събрана сумата за софийската детска онкохематалогия, откликнаха страшно много хора, които даряваха всеки според възможностите си по-малки или по-големи суми. Всичко е готово и за клиниката във Варна, допълни Ина Ламбрева.
С много съпричастие вложила усилията си за каузата още една дама – Красимира Стефанова, а бързото закупуване и доставката на апаратите станало факт благодарение на Илияна Анастасова, която водила търговските преговори и постигнала възможно най-добрата цена.
Техният принос е много голям и се радвам, че животът ме събра с тях в името на една много хубава идея. Забележителното е и това, че за проблема се заговори в края на октомври, в средата на ноември акцията набра скорост и ето, че вече има резултат и за трите клиники, посочи Ина Ламбрева. Тя увери, че средствата, които са останали, ще бъдат пренасочени за закупуване на ехографска апаратура за онези детски онкохематологии, които имат необходимост, но все още не са имали възможност да си я закупят.
Искахме и искаме всичко около тези дарения да бъде прозрачно, затова оставихме инициативата на ниво Фейсбук група, а не регистрирахме фондация например. Държим работата ни да е прозрачна, затова на всяка акция каним националната телевизия и медиите и ще продължаваме по същия начин, обобщи Ламбрева и допълни, че нейното лично коледно желание е държавата да отделя много повече внимание и средства за здравеопазването и всички други детски и неонатологични клиники да имат такива апарати.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД