Осъдена трябва да плати 50 ст. За обида на лекар


Осъдена трябва да плати 50 ст. За обида на лекарРусенският районен съд осъди жена да плати 50 стотинки плюс лихвите на лекар за нанесена му обида. Това съобщават регионални медии.
Според лекаря той е бил обиден с няколко квалификации, сред които „Вие не сте порядъчен лекар" и „Вие сте отмъстителен, лош човек“. Жената също така е завила, че е убил майка й. Всичко това се е в случило в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия. От съда са счели за обидна квалификацията „Вие сте отмъстителен, лош човек“. В резултат на жената е наложена глоба от 1000 лв., а тя ще трябва да плати на лекаря 50 стотинки обезщетение с лихвите. Подсъдимата обаче е била оправдана за думите „Вие не сте порядъчен лекар" и отправеното от нея обвинение за убийство.
Съдът е отхвърлил на първа инстанция иска на обидения медик за компенсация от 1 лев. Според магистратите обаче, накърненото достойнство на лекаря може да се равни на 50 стотинки и нито стотинка повече. Присъдата може да се обжалва.
Цялата сага около обидата и глобата започва през юни 2014 г. Жената е дъщеря на пациентка на психодиспансера в Русе и е имала разрешение да помага на майка си в храненето. По-късно обаче това разрешение отпаднало, тъй като останалите пациенти негодували, защото приемали посещенията за нерегламентирани свиждания, каквито на тях не им се полагали. Ден по-късно психично болната жена се опитала да се храни сама и се задавила фатално с парче козунак, задушила се и починала. Последвали обвиненията към лекаря от страна на дъщерята в ефира на телевизията.

„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД