Първият у нас център за хора с редки болести откриват в Пловдив

Първият у нас център за хора с редки болести откриват в ПловдивПървият в страната Дневен център за хора с редки болести ще бъде открит утре в Пловдив на адрес бул. „Изток“ 1. Центърът е съвместен проект на Националния алианс на хората с редки болести и Сдружение „Защо Доброволец?". Първото по рода си звено в България, предлагащо подобни услуги за хората с редки болести, е създадено изцяло на доброволен принцип от доброволци на Сдружението. Помещението е предоставено от община Пловдив.
В Центъра са предвидени арт-терапия, йога за деца и възрастни, изучаване на чужди езици, обясни Калина Касабова, председател на Сдружение „Защо Доброволец?".
За най-малките е изграден специален детски кът, съвместно с ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов", които изработиха стена-пано, част от инициативите им по повод 40-тата годишнина на гимназията. Децата в Дневния център за хора с редки болести ще имат интересни занимания – „Академия за фокусници", терапия чрез йога, Творческа работилница, празнуване на рождени дни и др.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД