Протеин помага в борбата срещу затлъстяването

Протеин помага в борбата срещу затлъстяванетоУчени от Университета в Кеймбридж откриха протеин, който помага в борбата срещу затлъстяването. Изследователската група, под ръководството на д-р АндрюУайт, е провела изследване, резултатите от което показват,че протеинът BMP8B помага да се подобри изгарянето на мазнините в тялото.
Изследователите са провели експерименти с мишки, резултатите от които показват, че при липсата на протеин BMP8B, е много трудно и почти невъзможно да се поддържа нормална телесна температура, заради това организмът се стресира и се натрупва повече наднормено тегло. И обратното – при наличие на протеина BMP8B, кафяви мастни клетки, „изгарят“, наднормено тегло не се трупа и апетитът не се увеличава.
(Новата разработка дава големи надежди на хора, страдащи от наднормено тегло, тъй като с нейна помощ ще бъдат разработени методи за лечение.
Тялото има така наречената - бяла и кафява мазнина. Функция на бялата мазнина е по-скоро обща, докато кафявата мазнина има способността да генерира топлина по време на термогенезата. Според учените, извършили проучването, протеинът BMP8B влияе на метаболизма на дадена система чрез регулиране именно на кафявата мазнина.
Според учените, извършили проучването, протеинът BMP8B, за разлика от други протеини, които засягат метаболизма, изключително регулира производството на топлина. Този факт благоприятства разработването на нови терапии за лечение и борба със затлъстяването.

Здравна Поща

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД