Вдигат заплатите на спешните медици от София-област

Вдигат заплатите на спешните медици от София-областОт следващия месец служителите от ЦСМП София-област ще получават по-големи възнаграждения. Това обяви директорът на дирекция „Медицински дейности” в МЗ д-р Ивелина Георгиева. От думите й стана ясно, че промяната в заплащането ще стане след сливането на областния център с ЦСМП София-град. Тя обясни, че до момента медиците от София-област са получавали много по-ниски възнаграждения, отколкото колегите си в другите центрове. Д-р Георгиева добави, че освен това половината от служителите въобще не са получавали допълнително материално стимулиране. В същото време директорът е взимал 3% от ДМС, зам.-директорът – 2,5%, а като цяло администрацията от 11 души – 15%. Д-р Георгиева обясни, че медиците ще получават допълнителните си средства в резултат на редуциране на административния персонал и доста по-ефективното управление на средствата от ръководството на новата обединена структура.
Директорът на „Медицински дейности” коментира, че никой в министерството няма намерение да закрива нито филиалите към ЦСМП София-област”, нито екипите, които са там. Мисля, че има известно неразбиране. Хората вероятно считат, че всички линейки ще бъдат докарани в София и ще тръгват от София. Няма такова нещо. Не само, че екипите ще останат там, но ще бъдат увеличени. Единственото, което ще се промени е, че административната шапка, която в момента се намира в „Младост”, ще се премести на „Сточна гара” и фактически администрацията и районната координационна централа ще бъдат обединени, обясни тя.
Д-р Георгиева отхвърли притесненията, изразени вчера от медиците от областния център, че след обединението ще има забавяне на екипите, защото тези от столицата не познават територията. По думите й, и сега повикванията, която са за София-област се предават на стационарните екипи в съответния филиал, които познават достатъчно добре територията. Това ще продължи. Когато от 112 пристигне адрес, който е за София област, той ще бъде изпратен в съответния филиал, на съответния екип и съответната линейка ще обслужва по същия начин, заяви тя.


„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД