Суперотделение за хемодиализа отвори врати в Пета градска болница в София.

Суперотделение за хемодиализа отвори врати в Пета градска болница в София.Суперотделение за хемодиализа отвори врати в Пета градска болница в София. Лечебното заведение е получило осем модерни апарата, произведени в Германия. Директорът на болницата д-р Борил Петров коментира, че те отговарят на най-високите европейски стандарти за хемодиализно лечение. Той съобщава, че в лечебното заведение е монтирана и уникална система за подготовка на водата за хемодиализа, която е много икономична. Така вече няма да се налага отлагане на процедура, закъсняване и връщане на болни, казва той.
 Д-р Петров добавя, че предишните апарати са били стари, амортизирани и често се разваляли. С новите машини ще могат да се лекуват по 16 души на ден. Старите апарати пък ще се използват за лечение на диагнози, които изискват изолирана среда като хепатит B и C.
Оборудването струва 320 000 лв. , а благодарение на тръжните процедури спестихме 20 000 лв., съобщава зам.-кметът по финансите на столицата Дончо Барбалов. Той заявява, че ще се отпуснат и още 102 000 лв. за извършване на цялостна дигитализация и нов рентген в болницата.
„Здравна поща

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД