Инвестираха над 445 хил. лв. в столичната АГ болница „Света София”

Инвестираха над 445 хил. лв. в столичната АГ болница „Света София”Над 445 хил. лв. са инвестирани от началото на годината в общинската Първа АГ болница „Света София“ в столицата. Със средствата е направен ремонт и е закупено оборудване, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на ремонта в лечебното заведение.
Болницата е едно от общинските лечебни заведения, които получиха средства по инициативата JESSICA. Ремонтирани са отделението по анестезиология и интензивно лечение, операционния блок, коридор, фоайе, козирката на входа на болницата.
Закупени са и два ултразвукови апарата за отделението по анестезиология, информира столичният кмет.
През май е завършил и ремонт на трафопост в болницата на обща стойност около 50 хил. лева, който е финансиран със средства на Столичната община. Приключил е и ремонтът на гинекологичното отделение за 90 544 лева, отново общинско финансиране.
Предстои да се стартира и обществена поръчка за основен ремонт на отделението по патологична бременност в болницата, както и на централните стълбища, за 184 хил. лева. Средствата също са осигурени от Столичната община.
По думите на Фандъкова болница „Света София“ се конкурира с Майчин дом по брой на ражданията. От началото на 2015 г. в "Света София" са се родили 2 000 бебета, докато през цялата 2014 г. те са били 3 000.
По думите на д-р Иван Костов, изпълнителен директор на болницата, лечебното заведение в момента е центърът в България с най-широко портфолио по отношение на грижи за деца и бременни, както и по отношение на диагностиката и лечението на рак на гърдата.
По думите му това е единствената общинска болница, която има отделение по хирургия на гърда. През миналата година там са осъществени рекорден брой операции – над 1 000. Що се отнася до финансовите проблеми на общинските болници в София, Йорданка Фандъкова посочи, че най-сериозни са те в Пета градска болница. По думите на столичния кмет наследените дългове на лечебното заведение са много големи.
Ръководството обаче е представило нови мерки и идеи за развитие на болницата, за които ще има нужда от време, за да подействат.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД