Разкриват безплатни центрове за деца с хронични заболявания

Разкриват безплатни центрове за деца с хронични заболяванияРазкриват безплатни центрове за деца с хронични заболявания
Специализирани здравно-консултативни центрове за деца с хронични болести и увреждания ще бъдат разкрити в 28-те областни болници в страната, съобщи министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.
Центровете са част от националната програма за майчино и детско здравеопазване. Тя ще стартира от септември, с бюджет от 2 млн. лв. до края на годината.
В областните болници ще има екип от специалисти, който ще изготвя безплатно терапевтичен план за децата с хронични заболявания – сърдечни, неврологични, обменни, вродени малформации и др.
Предвижда се още в университетските лечебни заведения да бъдат структурирани центрове за лечение на конкретен тип заболявания, сред които диабет, сърдечни малоформации, онкологични болести, детска церебрална парализа и детска мускулна атрофия.
Държавата поема финансирането и на биохимичния скрининг на бременните жени, който открива аномалиите в развитието на бебето още преди раждането му. Здравното министерство започва и разяснителна кампания за ползите от имунизацията при най-малките.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД