Поли Генова и Прея пеят благотворително за Световния ден за борба с хепатита

Поли Генова и Прея пеят благотворително за Световния ден за борба с хепатитаБлаготворителен концерт по повод Световния ден за борба с хепатита, който отбелязваме днес, ще се проведе тази вечер от 19:30 ч. в столичния Южен парк. Участие в него ще вземат Прея, Поли Генова, Група Торнадо и DJ Marten.
По време на инициативата всеки желаещ ще може да се изследва безплатно за хепатит B и C. Тестването ще започне още в 18 ч. и ще продължи до 21ч.
Изследванията ще се провеждат в мобилен кабинет, с капка кръв от пръста. Всеки изследвал се ще може да получи веднага своя резултат, като за провеждане на изследването няма ограничения в консумацията на храни и напитки.
Инициативата се организира в рамките на кампанията „841 гласа за хепатит С“ по повод Световния ден за борба с хепатита.
По време на събитието председателите на Сдруженията за борба с хепатита „Хепасист“ и „ХепАктив“ – д-р Стaнимир Хасърджиев и Силвана Лесидренска ще дадат информация за кампанията в България и за световните инициативи.
Д-р Радин Цонев ще обясни за значението на ранната диагностика и възможностите за лечение на коварното заболяване.
Инициативата „841 гласа за хепатит С“ се организира от сдруженията за борба с хепатита „Хепасист” и „ХепАктив“, като цели да алармира обществото за тревожните данни на Световната здравна организация, според които всяка година 841 българи умират от коварното заболяване.
Кампанията се организира в унисон с глобалните активности за отбелязване на Световния ден за борба с хепатита – 28 юли и поставя акцент върху ранната диагностика и навременното лечение, които могат да променят тази статистика.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД